skip to Main Content
Raskas kalusto

Raskas kalusto

Ajosuoritteet ovat yksilöllisiä, niin myös ohjelmamme. On ajosi kansainvälistä säiliöliikennettä, paikallista puoliperän vetämistä, rakennustarvikkeiden jakoa, puun ajoa metsästä tai ajoneuvonosturilla työskentelyä, otamme sen huomioon ohjelmaa rakennettaessa. Ohjelmoinnin tarkoituksena ei ole lisätä kohtuuttomia määriä tehoa tai vääntöä, koska harva ajosuorite sitä vaatii. Pyrimme rakentamaan jokaiseen ajoneuvoon käyttötarkoituksen mukaisen ohjelmiston joka lisää tuntuvasti työskentelymukavuutta ja pienentää polttoainekustannuksia.

Ylivoimalan ohjelmistot rakennetaan 100-prosenttisesti kotimaisena laatutyönä. Valmistamme jokaisen ohjelman vanhan ohjelman pohjalta, jolloin ajoneuvon yksilölliset säädöt otetaan huomioon ohjelmaa valmistettaessa.

Ohjelmiston vaihtaminen ei automaattisesti tarkoita polttoainekulutuksen pienenemistä. Ohjelmassa ei ole säätöruuvia, josta muuttaa ajoneuvon polttoainekulutusta tai moottorin käyttäytymisen perusperiaatteita. Polttoainesäästö perustuu ajotavan muutokseen, joka syntyy moottorin uudesta luonteesta. Vähentynyt vaihtamisen tarve ja sulavammat liikkeellelähdöt takaavat taloudellisen ajotavan, myös ohjainlaitteen kanssa kommunikoivat automaattivaihteistot toimivat uudelleenohjelmoinnin jälkeen sulavammin. Polttoaineen kulutus laskee ohjelmoinnin myötä pari litraa (5-7%), mutta lukuisissa tapauksissa kulutus on laskenut huomattavasti enemmän.

”Tarvitsin raskaslavettia vetävään V8 Scaniaani runsaasti lisää tehoa. Ylivoimalan ohjelma ’tasoitti maiseman’ ja polttoainekulutus laski noin 4 litraa/100km aiemmasta!”
– Kimmo Anttila, Kuljetus Kimmo Anttila

”Ylivoimalan ohjelmoinnin jälkeen 58-paikkainen MAN linja-automme ei enää jäänyt jalkoihin Keski-Euroopan vuoristoteillä. Polttoainettakaan ei enää kulu vanhaan malliin.”

– Esa Lehto, Lehdon Liikenne Oy

Moottoriohjelmoinnit suoritetaan aina asiakkaan ehdoilla. Asennuksista sovitaan vastuuasentajan kanssa, joka myös vastaa palvelun onnistuneesta toimituksesta. Liikkuvat autosähkömiehemme saapuvat paikan päälle tekemään muutostyön, joka kestää noin 2-3 tuntia / ajoneuvo.

Muutoksen huomaa välittömästi kun uusi ohjelma saadaan paikoilleen. Tämän jälkeen ohjelmaa on vielä mahdollista hienosäätää parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.